söndag 7 november 2010

Draghundstävlingen gav blodad tand


Lilleman lånar gärna ut sin vagn till "Giss"

Tävlingen gick av stapeln strax utanför Karlskoga och ett antal entusiastiska ekipage ställde upp i allt från linlöpning till fyrspann med trehjuling. Distanserna var en km i nybörjarklass och tre för övriga. Vi som såg på kände att just en km var en ganska överkomlig distans så jag och två till, jag törs inte nämna namn=), skakade hand på att vi ska ställa upp i en dragtävling med våra pinschrar. Det som behövs är antingen en tävlingslicens eller medlemskap i SBK och sen måste man ha ett grönt kort som är en slags teorikurs/körkort. Detta ska vi nu ndersöka om vi kan få och sen är det bara att tuta och köra men vi bestämde att det får bli barmarkstävlingar eftersom ingen av oss var särskilt sugna på att åka skidor.

Giggs fick följa med på tävlingen och han gjorde bra ifrån sig lille skrutten. Lite skeptisk till en början var han eftersom stämningen innan start är laddad och en del hundar var både pipiga och skälliga vilket för en liten valp kan vara skrämmande. Mitt i detta virrvarret kom det en kvinna med mantel, utklädd till häxa, och situationen blev som ett riktigt MH för lilla Giggs. Han var förstås skeptisk men gick efter en stund dividerande fram och nosade på den skumma kvinnan och sen var det ok. Lite kallt var det ju också och ett täcke så litet att det passar till Giggs äger jag inte. Han fick låna en urväxt fleecetröja av lilleman och den blev han riktigt söt i när vi vikte upp armarna för att de inte skulle hänga i backen. Sen spände vi selen över tröjan och då satt det som ett smäck! Efter en stund bytte lilleman och Giggs plats och vagnen med fårfällen var så skön för frusna valptassar att Giggs satt kvar där resten av tävlingen.
Såhär söt är en 13 veckors pinscher i en fleecetröja!

1 kommentar:

  1. Men åh, han är ju verkligen helt bedårande, den där Giggs :))))) Det måste kännas så himla jobbigt att inte kunna ha honom? Kanske kan dom spara honom och så kan ni ta honom när han blivit äldre och klokare? hihi

    SvaraRadera